Yksinäinen susi oli torstai-iltana liikkeellä aivan Vähänkyrön keskustassa. Oheinen tuore kuva sudesta on otettu Rautamäentiellä Savilahti-talon liepeillä.

Susi kuvattiin Vähänkyrön keskustassa, Isossakyrössä useita havaintoja

01.04. 14:47

0 💬

ISOKYRÖ/VÄHÄKYRÖ Vähänkyrön keskustassa liikkui torstai-illalla 31. maaliskuuta susi. Kyrönmaan Riistanhoitoyhdistyksen paikallinen petoyhdyshenkilö Marko Virtanen kertoo, että eläin oli nähty iltakahdeksan aikoihin Rautamäentiellä Savilahti-talon takana. Havainto on kuvattu ja kuva on lähetetty Virtaselle.

Susi jatkoi matkaansa Tervajoen suuntaan, sillä puoli yhdeksän ja iltayhdeksän aikoihin sen oli nähty liikkuvan Hakomäen leipomon läheisyydessä. Sudesta tehtiin useita havaintoja, ja muun muassa jälkihavainto Kirstantieltä.

Virtanen pitää outona sitä, että susi tuli kirkonkylään saakka. Hän olettaa, että se saattoi etsiä sopivaa paikkaa päästääkseen Kyrönjoen yli. Koska jäät ovat heikot joen ylitykseen, saattoi eläin törmätä siksi keskelle asutusta.

Virtanen huomauttaa, että mitään hysteriaa ei ole aihetta lietsoa, mutta ulkokoira ja kissa saattaa päätyä suden ruokalistalle, jos sattuu osumaan nälkäisen yksilön kulkureitille.

– Jos joku tekee havainnon karhusta, sudesta, ilveksestä tai ahmasta, niin olisi tärkeää ottaa mahdollisimman pian yhteyttä oman alueen petoyhdyshenkilöön, Vähässäkyrössä minuun tai Juhani Heinoseen. Havainto voi olla jälkihavainto, näköhavainto tai oletettu näköhavainto, sanoo Virtanen.

Isossakyrössä on myös runsaasti havaintoja suden liikkeistä.

Pääsiäisen aikaan sudesta on näköhavainto Orisbergissä. Ennen pääsiäistä susi on nähty kaurisjahdissa Ruusupurolla.

Lisäksi suden jäljistä on runsaasti havaintoja Palonkylän ja Laurolan alueelta sekä Jaurilta Juhla-ahteelta.

Kyrönmaan Riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Timo Soini Isostakyröstä on saanut aiheesta yhteydenottoja.

– Olen saanut tietoja yksittäisen suden liikkeistä ja jälkihavainnoista. On puhuttu, että liikkeellä olisi useampi susi, mutta suurella todennäköisyydellä kyse on vain yhdestä sudesta.

Soini rauhoittelee tilannetta.

– Näyttää siltä, että saamme suurpetoja vieraaksi. Susi kuuluu Suomen luontoon, ja kun mitään konflikteja ei ole, niin ne voivat tassutella vapaasti luonnossa.

Soini arvelee, että liikkeellä oleva susi on laumasta potkittu nuori yksilö. – Susi voi jolkotella 50 kilometriä yössä, joten kyseinen eläin voi olla jo Uudessakaarlepyyssä seuraavana päivänä.AJANKOHTAISTA

NETTIKYSYMYS

Mikä on varma kesän merkki?
Joku muu
Pääskyset
Terassit aukeavat
Lakaisukoneet
Jäätelökojut

KUVAGALLERIA