A-
A+
Ympäristöopin tunnilla on puhuttu maatiloista.
Sameli Rintakoski
Kirja-Matin koulun kakkosluokkalaiset vierailivat Kuivisen tilalla Kainastolla.
Mika Pukkinen
YLISTARO Kirja-Matin koulun kakkosluokkalaisilla oli mielenkiintoinen paluu joululomilta koulumaailmaan, sillä he pääsivät vierailemaan Kuivisen tilalla Kainastolla, missä kasvatetaan broilereita.
Kuivisen tilaan kuuluu neljä hallia, joista kolme sijaitsee Kainastolla ja yksi vuokrahalli lähempänä Ylistaron keskustaa.
– Meillä on yhteensä noin 120 000 lintua, tilan isäntä Kari Kuivinen kertoi.
Suurimmalle osalle oppilaista vierailu broilerikasvattamoon oli ensimmäinen.
– Ympäristöopin tunnilla on puhuttu maatiloista, mutta emme ole aiemmin vierailleet, koululaisista Sameli Rintakoski kertoi.
Rintakoski ja Miska Mäkelä sanoivat, että vierailu oli mielenkiintoinen ja mukava. Broilereita sai ottaa käsiin.
– Pienimmät pysyivät hyvin kädessä, mutta isot halusivat mennä nopeasti pois, Mäkelä kertoi.
Mäkelä oli vieraillut samassa kasvattamossa aiemminkin perhetuttujen kautta.
– Olen ollut täällä kolme kertaa aiemmin, Mäkelä muisteli.
Rintakoskellekaan maatilan työt eivät olleet täysin uusi asia, sillä hänen kotonaan on lehmiä.
– Täällä oli ainakin lämpimämpää, Rintakoski vertaili kasvattamon oloja kotitilaan.
Broilerikasvattamossa lämpötila pidetään korkeana, ja esimerkiksi vieraillussa hallissa se oli 33,5 astetta. Hallissa kasvoi 35 000 broileria, jotka viettävät tilalla 35 päivää temmeltäen ympäri hallia.
Broilerien määrä vaihtelee hieman sen mukaan, minkä ikäisinä ne lähtevät tilalta, sillä kasvuvauhti on nopea. Jos broilerit lähtisivät 38 päivän ikäisinä, niitä olisi Kuivisen mukaan noin 31 000.
– Kolme päivää vaikuttaa kasvuun niin paljon, että kilomäärä pysyy silti samana. Siksi lintumäärä vaihtelee, Kuivinen valaisi.
Hallissa olivat Kuivisen mukaan tilan nuorimmat linnut. Kahteen viereiseen halliin broilerit olivat tulleet edeltävänä perjantaina.
– Nämä ovat nyt jo noin tuplasti suurempia kuin maanantaina, jolloin ne tulivat tänne. Kasvu kiihtyy koko ajan, mitä vanhemmaksi ne tulevat, Kuivinen kertoi.
Broilerit kasvavat kotimaisilla herkuilla.
– Ruoka koostuu kaurasta, vehnästä, herneestä ja vitamiineista. Hormoneja tai muuta ei käytetä, ja esimerkiksi soijaa näille ei syötetä. Ulkomaista soijaa käytetään Suomessa vielä jonkin verran, mutta koko ajan vähemmän sitä mukaa kuin saadaan lisätyksi kotimaista hernetuotantoa, Kuivinen kertoi.
Kuivisen tilan läpi kulkee vuosittain keskimäärin seitsemän erää broilereita. Erien välissä pidetään vähintään kahden viikon tauko, jolloin hallit tyhjätään, desinfioidaan ja tehdään huoltotöitä.
Kuivinen sanoi, että otti mielellään koululaiset vieraaksi tilalle. Yhteistyökumppanin kautta tilalla on käynyt myös esimerkiksi ulkomaalaisia vieraita.
– Tässä ei ole mitään salaista. On hyvä, että tietoa saadaan eteenpäin.
luetuimmat
uusimmat
Mielipide
Kuvagalleria
A-
A+
Ympäristöopin tunnilla on puhuttu maatiloista.
Sameli Rintakoski
Kirja-Matin koulun kakkosluokkalaiset vierailivat Kuivisen tilalla Kainastolla.
Mika Pukkinen
YLISTARO Kirja-Matin koulun kakkosluokkalaisilla oli mielenkiintoinen paluu joululomilta koulumaailmaan, sillä he pääsivät vierailemaan Kuivisen tilalla Kainastolla, missä kasvatetaan broilereita.
Kuivisen tilaan kuuluu neljä hallia, joista kolme sijaitsee Kainastolla ja yksi vuokrahalli lähempänä Ylistaron keskustaa.
– Meillä on yhteensä noin 120 000 lintua, tilan isäntä Kari Kuivinen kertoi.
Suurimmalle osalle oppilaista vierailu broilerikasvattamoon oli ensimmäinen.
– Ympäristöopin tunnilla on puhuttu maatiloista, mutta emme ole aiemmin vierailleet, koululaisista Sameli Rintakoski kertoi.
Rintakoski ja Miska Mäkelä sanoivat, että vierailu oli mielenkiintoinen ja mukava. Broilereita sai ottaa käsiin.
– Pienimmät pysyivät hyvin kädessä, mutta isot halusivat mennä nopeasti pois, Mäkelä kertoi.
Mäkelä oli vieraillut samassa kasvattamossa aiemminkin perhetuttujen kautta.
– Olen ollut täällä kolme kertaa aiemmin, Mäkelä muisteli.
Rintakoskellekaan maatilan työt eivät olleet täysin uusi asia, sillä hänen kotonaan on lehmiä.
– Täällä oli ainakin lämpimämpää, Rintakoski vertaili kasvattamon oloja kotitilaan.
Broilerikasvattamossa lämpötila pidetään korkeana, ja esimerkiksi vieraillussa hallissa se oli 33,5 astetta. Hallissa kasvoi 35 000 broileria, jotka viettävät tilalla 35 päivää temmeltäen ympäri hallia.
Broilerien määrä vaihtelee hieman sen mukaan, minkä ikäisinä ne lähtevät tilalta, sillä kasvuvauhti on nopea. Jos broilerit lähtisivät 38 päivän ikäisinä, niitä olisi Kuivisen mukaan noin 31 000.
– Kolme päivää vaikuttaa kasvuun niin paljon, että kilomäärä pysyy silti samana. Siksi lintumäärä vaihtelee, Kuivinen valaisi.
Hallissa olivat Kuivisen mukaan tilan nuorimmat linnut. Kahteen viereiseen halliin broilerit olivat tulleet edeltävänä perjantaina.
– Nämä ovat nyt jo noin tuplasti suurempia kuin maanantaina, jolloin ne tulivat tänne. Kasvu kiihtyy koko ajan, mitä vanhemmaksi ne tulevat, Kuivinen kertoi.
Broilerit kasvavat kotimaisilla herkuilla.
– Ruoka koostuu kaurasta, vehnästä, herneestä ja vitamiineista. Hormoneja tai muuta ei käytetä, ja esimerkiksi soijaa näille ei syötetä. Ulkomaista soijaa käytetään Suomessa vielä jonkin verran, mutta koko ajan vähemmän sitä mukaa kuin saadaan lisätyksi kotimaista hernetuotantoa, Kuivinen kertoi.
Kuivisen tilan läpi kulkee vuosittain keskimäärin seitsemän erää broilereita. Erien välissä pidetään vähintään kahden viikon tauko, jolloin hallit tyhjätään, desinfioidaan ja tehdään huoltotöitä.
Kuivinen sanoi, että otti mielellään koululaiset vieraaksi tilalle. Yhteistyökumppanin kautta tilalla on käynyt myös esimerkiksi ulkomaalaisia vieraita.
– Tässä ei ole mitään salaista. On hyvä, että tietoa saadaan eteenpäin.
luetuimmat
uusimmat
Mielipide
A-
A+
Ympäristöopin tunnilla on puhuttu maatiloista.
Sameli Rintakoski
Kirja-Matin koulun kakkosluokkalaiset vierailivat Kuivisen tilalla Kainastolla.
Mika Pukkinen
YLISTARO Kirja-Matin koulun kakkosluokkalaisilla oli mielenkiintoinen paluu joululomilta koulumaailmaan, sillä he pääsivät vierailemaan Kuivisen tilalla Kainastolla, missä kasvatetaan broilereita.
Kuivisen tilaan kuuluu neljä hallia, joista kolme sijaitsee Kainastolla ja yksi vuokrahalli lähempänä Ylistaron keskustaa.
– Meillä on yhteensä noin 120 000 lintua, tilan isäntä Kari Kuivinen kertoi.
Suurimmalle osalle oppilaista vierailu broilerikasvattamoon oli ensimmäinen.
– Ympäristöopin tunnilla on puhuttu maatiloista, mutta emme ole aiemmin vierailleet, koululaisista Sameli Rintakoski kertoi.
Rintakoski ja Miska Mäkelä sanoivat, että vierailu oli mielenkiintoinen ja mukava. Broilereita sai ottaa käsiin.
– Pienimmät pysyivät hyvin kädessä, mutta isot halusivat mennä nopeasti pois, Mäkelä kertoi.
Mäkelä oli vieraillut samassa kasvattamossa aiemminkin perhetuttujen kautta.
– Olen ollut täällä kolme kertaa aiemmin, Mäkelä muisteli.
Rintakoskellekaan maatilan työt eivät olleet täysin uusi asia, sillä hänen kotonaan on lehmiä.
– Täällä oli ainakin lämpimämpää, Rintakoski vertaili kasvattamon oloja kotitilaan.
Broilerikasvattamossa lämpötila pidetään korkeana, ja esimerkiksi vieraillussa hallissa se oli 33,5 astetta. Hallissa kasvoi 35 000 broileria, jotka viettävät tilalla 35 päivää temmeltäen ympäri hallia.
Broilerien määrä vaihtelee hieman sen mukaan, minkä ikäisinä ne lähtevät tilalta, sillä kasvuvauhti on nopea. Jos broilerit lähtisivät 38 päivän ikäisinä, niitä olisi Kuivisen mukaan noin 31 000.
– Kolme päivää vaikuttaa kasvuun niin paljon, että kilomäärä pysyy silti samana. Siksi lintumäärä vaihtelee, Kuivinen valaisi.
Hallissa olivat Kuivisen mukaan tilan nuorimmat linnut. Kahteen viereiseen halliin broilerit olivat tulleet edeltävänä perjantaina.
– Nämä ovat nyt jo noin tuplasti suurempia kuin maanantaina, jolloin ne tulivat tänne. Kasvu kiihtyy koko ajan, mitä vanhemmaksi ne tulevat, Kuivinen kertoi.
Broilerit kasvavat kotimaisilla herkuilla.
– Ruoka koostuu kaurasta, vehnästä, herneestä ja vitamiineista. Hormoneja tai muuta ei käytetä, ja esimerkiksi soijaa näille ei syötetä. Ulkomaista soijaa käytetään Suomessa vielä jonkin verran, mutta koko ajan vähemmän sitä mukaa kuin saadaan lisätyksi kotimaista hernetuotantoa, Kuivinen kertoi.
Kuivisen tilan läpi kulkee vuosittain keskimäärin seitsemän erää broilereita. Erien välissä pidetään vähintään kahden viikon tauko, jolloin hallit tyhjätään, desinfioidaan ja tehdään huoltotöitä.
Kuivinen sanoi, että otti mielellään koululaiset vieraaksi tilalle. Yhteistyökumppanin kautta tilalla on käynyt myös esimerkiksi ulkomaalaisia vieraita.
– Tässä ei ole mitään salaista. On hyvä, että tietoa saadaan eteenpäin.
luetuimmat
uusimmat
Mielipide
Kuvagalleria